Nieuws/Wat U Zegt

Lezersbrief

’Geef ze brood en spelen’

Net nu de gemoederen van leraren op basisscholen verhit raken door de nakende stakingsdag op 12 december voor de eis van de totale 1,4 miljard euro en geen cent minder, komen de regeringspartijen onder aanvoering van D66 volgens Frans Boomer met een briljant idee.

Geef de kinderen op iedere basisschool in Nederland ’brood en spelen’ of te wel een moestuin die ze zelf moeten onderhouden.

Kinderen eten namelijk haast geen groente, laat staan dat ze weten hoe het eruit ziet of groeit. Het doel waarnaar gestreefd wordt, is dat kinderen die eerst groente verafschuwden, door de nauwe band met groente door deze zelf te telen ineens te transformeren tot fanatieke groente eters.

Aangezien kinderen ook niet weten waar de melk en eieren vandaan komen, strekt het tot aanbeveling ook een paar koeien en een stelletje kippen toe te voegen aan de moestuin en de school om te dopen in zorgboerderij. Dan hoeven de leraren, die nu herenboeren heten, ook niet meer te staken en kan de toegezegde 740 miljoen euro gestoken worden in aanleg en onderhoud van de moestuinen en de veestapel.

Frans Boomer, Nieuwegein

Lees meer over

POPULAIRE VIDEO'S