Nieuws/Binnenland
1404200457
Binnenland

Zoekactie naar surfer afgebroken wegens harde wind en hoge golven

DEN HAAG - De zoekactie van duikteam PSD Nederland naar de vermiste surfer bij Scheveningen heeft vrijdag niets opgeleverd. Wegens harde wind en hoge golven moest de zoektocht voortijdig worden gestaakt, omdat de sonarapparatuur dan niet goed te gebruiken is, zei een woordvoerder van de PSD Nederland.

Omdat de weersverwachting voor dit weekeinde slecht is, gaat PSD Nederland pas volgende week verder zoeken met boten en duikers. Waarschijnlijk dinsdagochtend pas, aldus de zegsman. Het team vaart met rubberboten die zijn uitgerust met sonar-apparatuur. „Op het moment dat de sonar iets aangeeft, gaan de duikers het water in”, aldus de woordvoerster.

Zondag zet opsporingsorganisatie SAR Nederland een grote actie op om te zoeken naar het vijfde slachtoffer van het surfdrama van vorige week. Dan wordt onder meer met zoekteams en honden het strand afgezocht naar de 23-jarige surfer uit Delft. Zaterdag wordt er niet gezocht, aldus een woordvoerster van SAR Nederland.

Bij het surfdrama vorige week zijn vijf mensen om het leven gekomen. Vier mensen zijn gevonden en geborgen, maar de surfer uit Delft wordt nog steeds vermist.