Nieuws/Binnenland

'Meneer duikt gewoon die kadaverton in'

Konijnenhouder doet aangifte tegen veganstreaker

Peter Janssen

Peter Janssen

HAARSTEEG - Een konijnenhouder uit Haarsteeg zegt aangifte te gaan doen tegen ’Vegan Streaker’ Peter Janssen. De dierenactivist haalde vorige week dode konijnen uit een kadaverton op zijn erf.

Peter Janssen

Peter Janssen

Dat meldt Brabants Dagblad. De kerstdagen komen eraan en Janssen wil de konijnen gebruiken voor geplande acties bij supermarkten, zo zegt hij zelf. Hij gaat de komende weken veelvuldig actie voeren tegen het fokken en eten van konijnen.

Die hele actie kan deze konijnenhouder niet veel schelen, maar wel het feit dat Vughtenaar Janssen vorige week bij hem langs is geweest. Zeker omdat hij zijn naam en adres op Facebook heeft gezet. „We hebben hele goede gesprekken met Wakker Dier en de Dierenbescherming. Met hen zijn we het ook niet altijd eens, maar we hebben wel een normaal gesprek. Dat is met deze man niet mogelijk.”

Donderdag in de avondspits voerde de ’Vegan Streaker’ actie waarmee hij het verkeer op de A59 bij Haarsteeg langzaam liet rijden, „om mensen letterlijk stil te laten staan bij konijnenleed.”

Lees meer over