Nieuws/Binnenland
1407718
Binnenland

Bedrijven in de race om slechtste slogan

Wie volgt ’Zit je haircut’ op?

Amsterdam - Omdat het altijd erger kan, houdt het landelijke platform slechteslogans.nl voor het zesde jaar op rij een verkiezing voor de allerslechtste bedrijfsslogans. Voor wie goed op bedrijfsbusjes en reclameborden let, vliegen de foute woordgrappen ons dagelijks om de oren. Winnaar van vorig jaar was ’Zit je haircut’ van een Utrechtse kapperszaak. Wie maak het nog bonter?

Er zijn voor dit jaar nog tien bedrijven in de race om deze Utrechtse kapper van zijn troon te stoten. Uit meer dan 270 inzendingen heeft een tienkoppige jury een selectie gemaakt van de tien meest irritante slogans.

Wij zeggen geen chardo-nee tegen de borrel, van een café in Nijmegen, is een van de ’gelukkigen’. Maar vlak Haring is caring van een visboer op Camping Bakkum in Castricum niet uit. Naast woordgrappen zijn bedrijven ook dol op dubbelzinnigheid. Een kattenspeciaalzaak uit Amsterdam laat deze kans niet onbenut. Alles om uw poes mee te verwennen. Ook als u een kater heeft. Maar ook een verpakkingsmaterialenhandel uit Lelystad boft met zijn handel. Voor iedere gleuf een doos. Tja.

Rijmen is volgens sommigen niet alleen voorbehouden aan de Sint. De dierenambulance uit Amsterdam doet een poging. Wees geen domme gans, steun de Dierenambulance! of wat dacht je van deze patatpoëzie. Wat knort mijn mage! 50 jaar Bram Ladage! van een patatproducent. Maar als je worst verkoopt dan bof je ook. Van kop tot kont, worst in de mond moet ervoor zorgen dat de worstenbroodjes van een Brabantse fabrikant over de toonbank vliegen.

Pareltjes

Wat pareltjes van eerdere jaren waren onder meer: Iedere paal gaat erin van een heibedrijf. Of wat denken van deze rijmelarij, waar een flinke klusbus voor nodig is om het erop kwijt te kunnen: Een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord. En deze moderetailer heeft zijn naam mee (of niet): It’s De Cock that makes de man van Jan de Cock in Tilburg.

Het publiek kan nog tot 14 december stemmen op sloganverkiezing.nl