Nieuws/Binnenland
1408917
Binnenland

Burgemeester Zeist wil meer onderzoek in zaak Anne Faber

ZEIST - Burgemeester Koos Janssen van Zeist wil dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gaat doen naar de gebeurtenissen rond de vermissing en dood van Anne Faber.

De onderzoeksraad zou ook moeten kijken naar de effecten die deze vermissingszaak en de aanhouding van verdachte Michael P. hebben op de samenleving in Den Dolder (gemeente Zeist), vindt Janssen.

Anne Faber verdween eind september tijdens een fietstocht. Na twee weken te zijn vermist werd ze dood gevonden in een natuurgebied in Zeewolde (Flevoland). De 27-jarige Michael P. zit vast voor betrokkenheid bij de dood van Faber. P. zat in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij na een eerdere veroordeling.

Veiligheidsmaatregelen

Sindsdien zijn er extra veiligheidsmaatregelen van kracht in Den Dolder en omgeving, onder meer op het station Den Dolder waar mensen veel overlast ervaren, aldus Janssen. Die maatregelen zouden aanvankelijk drie weken duren, maar duren ook na acht weken nog voort.

„We doen het maximaal mogelijke op dit vlak. Maar de vraag is: doen we ook het optimale? Ik heb de Onderzoeksraad voor Veiligheid gevraagd om ons te helpen bij het beantwoorden van die vraag.”

De Onderzoeksraad heeft het verzoek ontvangen en laat Janssen „op korte termijn” weten of het gevraagde onderzoek er komt.