Nieuws/Binnenland
1410514760
Binnenland

Man (30) rijdt in op politie in centrum Amsterdam

AMSTERDAM - Een 30-jarige man uit Zaanstad is vrijdagochtend vroeg op het Muntplein in Amsterdam met een busje tot drie keer toe ingereden op een politieauto. Daarna is de verdachte weggereden richting de Vijzelstraat, waarbij hij twee politiemotoren die op de weg waren geplaatst om hem tegen te houden heeft overreden, meldt de politie.

In de politieauto zaten twee agenten, die beiden lichtgewond zijn geraakt. De agenten konden het voertuig uit vluchten via de bijrijderskant. Volgens een politiewoordvoerder zijn de agenten „heel erg geschrokken” en hebben ze onder andere nekklachten opgelopen. Op de motoren zaten geen bestuurders.

Bij het wegrijden bleef het busje steken op een van de politiemotoren en vloog in brand. Ondanks het vuur en de rookontwikkeling, wilde de verdachte niet uit zijn voertuig komen. Hij gebruikte geweld tegen politieagenten die hem probeerden vrij te maken.

Tekst loopt door onder tweet.

Na een tijdje is de verdachte via de bijrijderskant het voertuig uit gevlucht en werd hierop, met behulp van pepperspray, gelijk aangehouden door de politie. De man is lichtgewond geraakt en na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het incident, rond 04.25 uur, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Het inrijden op de politieauto gebeurde volgens een politiewoordvoerder schijnbaar uit het niets. Het motief van de verdachte is nog onbekend.

Weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in uw telefoon: +31613650952

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop