Nieuws/Binnenland
141261
Binnenland

’Supporters moeten zich wel gedragen’

Feyenoord bij titel gehuldigd op Coolsingel

Burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb.

ROTTERDAM - Als Feyenoord op zondag 7 mei in de uitwedstrijd bij Excelsior de landstitel verovert, dan wordt de club een dag later vanaf 12.00 uur op de Coolsingel gehuldigd. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam woensdag op een persconferentie laten weten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Aboutaleb maakte wel een voorbehoud. Hij vertelde dat de supporters van Feyenoord in eigen hand hebben of de huldiging ook daadwerkelijk doorgaat. ,,Mochten er zondag grote ongeregeldheden zijn, dan schrap ik mogelijk de huldiging op maandag. Dat ga ik zondagavond dan evalueren. Maar ik ga er natuurlijk vanuit dat dit niet nodig is."

Zondag kampioenswedstrijd

Feyenoord kan in de uitwedstrijd bij Excelsior kampioen worden. Winst volstaat voor de eerste landstitel sinds 1999. Lukt dat niet, dan is de club op die dag afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Ajax en Go Ahead Eagles.

Aboutaleb hoopt dat de koploper van de eredivisie de kampioensschaal niet bij Excelsior maar in de eigen Kuip krijgt uitgereikt. Hij gaat daarvoor een verzoek bij de KNVB indienen. In stadion Woudestein van Excelsior is slechts plaats voor zo'n vierduizend fans. Het duel tussen beide Rotterdamse clubs wordt op grote schermen in een naar verwachting bomvolle De Kuip uitgezonden.

’Directe huldiging onmogelijk’

De burgemeester van Rotterdam vertelde dat het niet mogelijk is om Feyenoord al direct na het duel met Excelsior te huldigen. ,,Dat kan gewoon niet. Ik kan het gebied niet op tijd opbouwen. Dat is praktisch gezien echt niet te doen", zei Aboutaleb.

De huldiging zal op tien grote schermen op het Stadhuisplein te volgen zijn