Nieuws/Buitenland
1412838
Buitenland

Duizenden Schotten slapen in park

Niet het park uit het verhaal.

Niet het park uit het verhaal.

EDINBURGH - Duizenden mensen trotseren de kou om in de nacht van zaterdag op zondag buiten te slapen in Edinburgh in Schotland. Ze hopen zo geld op te halen om daklozen te helpen, berichten Britse media.

Niet het park uit het verhaal.

Niet het park uit het verhaal.

Zo’n 8000 mensen brengen naar verwachting de nacht door in een park in de Schotse stad. Veiligheidsteams houden vanwege de lage temperaturen een oogje in het zeil. „Het wordt ongeveer min 6 graden, dus ik hoop dat iedereen warme kleding draagt”, zei organisator Josh Littlejohn. „Maar het is droog en de wind valt mee.”

Meerdere artiesten hebben steun toegezegd. Zo treden Liam Gallagher en Amy Macdonald op. Komiek John Cleese komt met een ’verhaal voor het slapen’ en zanger Bob Geldof spreekt het publiek toe. De organisatie hoopt dat de actie 4 miljoen pond (ruim 4,5 miljoen euro) opbrengt.

Aan een vergelijkbaar evenement deden eerder 200 mensen mee. Dit keer lijkt het fors drukker te worden. Mensen stonden zaterdagavond in de rij buiten het park. Littlejohn denkt dat de bekende namen een stukje „spanning” toevoegen aan de actie, maar dat deelnemers vooral komen om daklozen te helpen.