Nieuws/Binnenland
1413413175
Binnenland

Dronken duo slingert door Duitsland, vergeet handrem en botst tegen politieauto

Aken - De politie in het Duitse Aken kreeg zondag meerdere meldingen over een slingerende auto. Het voertuig met Litouws kenteken bewoog zich al zigzaggend door de sneeuw in het Eifelgebied. Getuigen hadden twee mannen zien instappen. Ze maakten zich zorgen over het vreemde rijgedrag en dus waarschuwden zij de politie.

Terecht, zo bleek later. De heren (28 en 38 jaar oud) bleken onder invloed, meldt De Limburger. Een politiepatrouille wist de mannen te uiteindelijk traceren, maar een stopteken werd genegeerd. Uiteindelijk lukte het om de dronken heren een afgesloten weg in te laten sturen. Maar eenmaal tot stilstand gebracht, ging het nog alsnog mis. De bestuurder vergat zijn handrem, waardoor zijn auto tegen patrouillewagen botste. Volgens de agenten kwam er duidelijk een dranklucht uit de auto.

De bestuurder kon geen identificatie, rijbewijs of andere gegevens overleggen en werd om die reden in de boeien geslagen. Ook de bijrijder werd opgepakt nadat deze probeerde de arrestatie van zijn vriend te verhinderen. Beide verdachten werden ter ontnuchtering in politiecel gezet.