Nieuws/Binnenland
14139509
Binnenland

Al uitgestelde Paaspop gaat dit jaar definitief niet door

SCHIJNDEL - Paaspop in Schijndel (Noord-Brabant) gaat dit jaar definitief niet door. Nu het evenement vanwege de verlengde coronamaatregelen ook volgende maand niet kan worden gehouden, trekt festivaldirecteur Peter Sanders de stekker eruit. Ook vorig jaar kon Paaspop niet doorgaan door corona.

Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdagavond tijdens een persconferentie bekend dat festivals tot 20 september verboden blijven. Paaspop zou van 3 tot en met 5 september plaatsvinden. Op het programma stonden onder anderen Duncan Laurence, Chef’Special, Davina Michelle, Suzan & Freek en Typhoon.

Formule 1

Sanders vindt het moeilijk te begrijpen dat de Formule 1 in Zandvoort wel verreden mag worden met publiek en dat voetbalstadions alweer een tijdje gevuld zijn met supporters. „We ontvangen tijdens Paaspop 35.000 bezoekers per dag, dat zijn er minder dan dat ik heb zien zitten bij PSV. Bij de Formule 1 zeggen ze nu dat maar een deel van de volledige capaciteit van bezoekers mag komen, maar het zou me niks verbazen dat straks iedereen weer welkom is.” Volgens de festivaldirecteur lijkt het alsof de evenementensector als symbool wordt gebruikt om het besmettingsgetal laag te houden.

Paaspop is traditiegetrouw in april de opener van het festivalseizoen. Toen eerder dit jaar bekend werd dat alleen evenementen na 1 juli bij annulering kunnen terugvallen op het garantiefonds, besloot de organisatie het festival te verplaatsen naar september. Het zou de eerste keer zijn geweest dat Paaspop, dat al 47 jaar bestaat, niet tijdens het paasweekend plaatsvindt.