Nieuws/Binnenland
1415425108
Binnenland

Automobiliste gered uit ondergelopen Beatrixtunnel

Hilversum - Een vrouw is vrijdagmiddag door omstanders in de Beatrixtunnel in Hilversum uit haar auto gered. Het water stond in de tunnel zo hoog, dat de vrouw zelf de autodeuren niet meer open kreeg.

Volgens gebruikers op Twitter is de tunnel afgesloten. De tunnel is in het verleden al vaak ondergelopen bij hevige regenval.

Hilversummer Wessel Kok kwam kort na de reddingsactie bij de tunnel aan en hoorde dat de vrouw uit haar wagen moest worden gered: „Het is vaker raak wanneer het hard heeft geregend. De buurt heeft zich er ook al vaak over uitgesproken, maar er wordt niets aan de situatie gedaan.” Hij vervolgt: „Bij deze mevrouw was de hele auto volgelopen met regenwater.”

Behalve de tunnel zouden ook omliggende straten geregeld volstromen: „Bijvoorbeeld de Kleine Drift. Zodra de tunnel vol staat, weet je dat die straat ook blank staat.”

Riool kan het niet aan

Woordvoerder Kristel Klomp laat namens de gemeente Hilversum weten: ,,Het klopt dat deze tunnel al vaker is volgelopen. De vier pompen in de tunnel zijn berekend op de afvoer van een grote hoeveelheid water. Echter het riool, dat het water moet afvoeren kan de grote hoeveelheid zoals deze vrijdag in korte tijd is gevallen, niet verwerken. Het riool kan nooit zo gedimensioneerd worden dat het bij extreme regenval al het water kan afvoeren. Wel wordt bij de ontwikkeling van het nieuwe stationsgebied gekeken naar een waterberging die een deel van het water wat richting de Beatrixtunnel loopt kan opvangen en tijdelijk kan bergen.”

Bent of kent u de vrouw die uit de auto werd gered? Dan komen we graag met u in contact. U kunt een bericht sturen naar de WhatsApp-tiplijn: +31613650952 of mailen naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.