Nieuws/Binnenland
1415936
Binnenland

Dolgelukkig om huwelijksinvasie

Arnhem - Helemaal niets heeft ze ervan zien aankomen. En ineens gaat alles veranderen. Haar drie kinderen hebben zich afgelopen jaar stiekem in het buitenland verloofd en ze hebben hun ouders vorige week gezamenlijk laten weten komend jaar in het huwelijk te treden. „Ik voelde me de gelukkigste moeder van Nederland.”

De Arnhemse Saskia Vogt (55) zegt het te hebben uitgeschreeuwd van geluk. Net zoals haar man Tom (60) weet ze dat hun dochters Linda (31) en Marloes (27) en zoon Koen (29) lang en serieus verkering hebben. „En wat is het dan mooi dat ze straks in één jaar gaan trouwen.”

Vogt: „Ze zijn allemaal happy en gezond, hebben een woning en een baan. Ik straalde van blijdschap en vind het geweldig om straks met ’mijn drie bruidjes’ trouwjapons te gaan kopen.” zegt de vrouw die zich de gelukkigste moeder van Nederland voelt.

Afgelopen mei is de jongste dochter in Rome ten huwelijk gevraagd. Daarna volgden ook de geheime huwelijksaanzoeken van zoon Koen in Zuid-Afrika en aanstaande schoonzoon Thomas, die Linda Vogt in Namibië officieel liet weten met haar te willen trouwen.

Vader en moeder Vogt traden zelf 32 jaar geleden in het huwelijk. „Aan dat aanzoek kwam geen romantische buitenlandse reis te pas, zoals nu bij al onze kinderen”, zegt moeder Saskia. „Sterker nog, hij heeft me niet eens officieel ten huwelijk gevraagd. Het gebeurde tijdens kerst, ook zonder dat ik iets in de gaten had. Er lag een cadeautje voor mij onder de kerstboom. En nadat ik het had uitgepakt, bleken er twee ringen in te zitten. Vanaf dat moment waren we verloofd. In 1985 zijn we getrouwd.”