Nieuws/Buitenland
1415966518
Buitenland

Vader jaagt op overvallers zoon maar eindigt zelf in de cel

LONDERZEEL - Een 54-jarige man uit Londerzeel is aangehouden voor poging tot moord nadat hij afgelopen vrijdagavond zelf op zoek was gegaan naar vier jongeren die zijn zoon hadden overvallen. De man loste daarbij ook enkele schoten in de richting van twee van de jongeren die waarschijnlijk niets met de zaak te maken hadden.

Het incident vond vrijdagavond rond 18.30 uur plaats in de Molenstraat in het Belgische Londerzeel. De 54-jarige vader kreeg vlak ervoor van zijn zoon te horen dat die net het slachtoffer was geworden van een diefstal met geweld door een groepje van vier jongeren.

Op de vlucht

„Daarop kreeg de man het lumineuze idee om een wapen te pakken en in zijn wagen te springen, op zoek naar de daders”, zo laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan Het Nieuwsblad.

Bij een bushalte kreeg hij twee 16-jarigen in de gaten die er op hun bus stonden te wachten. De man stapte uit, bedreigde hen en loste een aantal schoten. Vervolgens stapte hij opnieuw in zijn auto en probeerde hij de jongeren aan te rijden. Die sloegen op de vlucht en gingen een winkel binnen om zich te verschuilen voor de dolle vader.

Poging tot moord

„Daarop belde de man zelf de politiediensten op.” De man verklaarde: „Ik heb de dieven voor jullie gevangen. Kom ze hier maar ophalen.”

De politie pakte de man op en na verhoor werd hij voorgeleid. De onderzoeksrechter besloot hem aan te houden voor poging tot moord. „Het is nog niet helemaal duidelijk of de man in de richting van de jongeren vuurde of schoten in de lucht heeft gelost. Het is alleszins wel ernstig genoeg om te kwalificeren als een poging tot moord aangezien hij zich zeer bewust was van wat hij deed toen hij thuis in zijn wagen vertrok.”

Apart onderzoek

Bij de politie werd ook een apart onderzoek geopend naar de diefstal met geweld op de zoon zelf. Dat onderzoek loopt nog. De twee beschoten tieners hebben waarschijnlijk niets te maken met die diefstal. Eén van de jongeren voldeed zelfs helemaal niet aan de beschrijving die de zoon na afloop van de diefstal gaf.