Nieuws/Buitenland
1416267281
Buitenland

Baby overleeft vliegtuigcrash in armen moeder

Reddingswerkers vonden in het wrak de nog levende baby.

Reddingswerkers vonden in het wrak de nog levende baby.

Bogota - Een baby is de enige overlevende van een vliegtuigcrash die afgelopen dinsdag plaatsvond bij Cundinamarca in de Colombiaanse regio Ubaté. De kleine Martin (1) overleefde de klap doordat zijn moeder hem met haar eigen lichaam tegen de impact beschermde.

Reddingswerkers vonden in het wrak de nog levende baby.

Reddingswerkers vonden in het wrak de nog levende baby.

Het vliegtuigje, een Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow IV, werd bestuurd door de vader van het kind, de in Colombia bekende arts Fabio Grandas Ramirez. Hij had behalve zijn zoontje ook zijn vrouw Mayerly Diaz Rojas en het kindermeisje Nuris Maza aan boord. Het vliegtuig kwam onderweg van Santa Marta naar Guaymaral door nog onbekende oorzaak in de problemen en zond een noodsignaal uit. Het toestel stortte in de provincie Ubaté in het noorden van het land neer, zo berichten verschillende Colombiaanse media.

Daarbij kwamen de drie volwassenen om het leven. Reddingswerkers vonden het kind in de armen van zijn moeder. Hij is in Bogota naar het ziekenhuis gebracht, met verwondingen aan hoofd, borst en buik. Lokale media melden dat zijn toestand ’stabiel’ is.

De dood van het artsengezin is hard aangekomen in Colombia. Grandas werd bekend door zijn werk als transplantatiechirurg en was 12 jaar lang vrijwilliger bij Civic Air Patrol, waarvoor hij als vliegende dokter optrad. In condoleances wordt Grandas herinnerd als „een engel die vandaag vleugels heeft, omdat zijn hulp de levens van veel mensen heeft veranderd”.