Nieuws/Buitenland
1416780648
Buitenland

Hij dreigde met een crash in de Walmart

Piloot geland na urenlange dreigvlucht boven Amerikaans stadje

Het betreffende vliegtuigje

Het betreffende vliegtuigje

TUPELO - Boven het stadje Tupelo in Mississippi heeft een een piloot (29) urenlang in de lucht gecirkeld. Hij dreigde eerder om zichzelf in de lokale Walmart te laten crashen. Hij vloog vele rondjes boven het stadje en de landelijke omgeving. De hulpdiensten waren massaal aanwezig en de Walmart was al snel ontruimd. Volgens lokale media zou het vliegtuigje na enkele uren geland zijn in een open veld. De piloot is aangehouden.

Het betreffende vliegtuigje

Het betreffende vliegtuigje

Waarom de piloot hiermee dreigde is nog onduidelijk. Op Flightradar was te zien dat de piloot vele rondjes op circa 400 meter hoogte boven het stadje en de omgeving vloog. Het zou gaan om een Beechcraft C90, aldus de politie op Facebook.

De man zou werkzaam zijn op de lokale luchthaven, melden verschillende bronnen op sociale media. Hij zou rond 5 uur ’s ochtends lokale tijd zijn begonnen aan zijn vlucht. Er waren meerdere hulp- en veiligheidsdiensten betrokken bij de situatie. Sommige bronnen stelden dat de piloot uiteindelijk van plan was om in een meertje te landen dan wel crashen. Volgens WVTA 9 News is het vliegtuigje nu geland in een veldje en is de piloot opgepakt. Om 12 uur lokale tijd geeft de politie meer informatie vrij bij een persconferentie.

De route van het vliegtuigje, N342ER

De route van het vliegtuigje, N342ER