Nieuws/Binnenland
1416969101
Binnenland

Meer dan honderd mensen op de vuist in azc Budel, gewonden en een arrestatie

Budel - Tijdens een massale vechtpartij in het asielzoekerscentrum in het Brabantse Budel zijn in de nacht van maandag op dinsdag ten minste vier mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Er is een verdachte aangehouden, de politie sluit meerdere arrestaties niet uit.

De vechtpartij, waarbij ruim honderd mensen betrokken waren, ontstond rond 04.00 uur. De politie zette meerdere eenheden in om orde op zaken te stellen. Vier bewoners zijn lichtgewond geraakt. Ze zouden volgens een politiewoordvoerder snijwonden hebben opgelopen omdat er messen zouden zijn gebruikt. Een beveiliger is bedreigd.

Een woordvoerder van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) spreekt van een kleinere groep: „Medewerkers ter plekke melden dat het om 15 bewoners ging. De rest liep uit om te kijken wat er aan de hand was”, zegt een woordvoerder van het COA. „Het is nog niet duidelijk waar de ruzie om begon.”

„Wel zijn vier bewoners naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt de zegsman. „Ze worden behandeld aan de verwondingen, maar het is nog niet bekend hoe het met ze gaat.”

Het COA onderzoekt hoe het conflict zo uit de hand is gelopen, dat bewoners elkaar met vuisten en messen telijf gingen. Op de locatie waren er al eerder incidenten met vreemdelingen. Het ging toen voornamelijk om diefstal in supermarkten en vernielingen in het dorp.

De rust op het azc zou inmiddels zijn teruggekeerd. De politie doet onderzoek naar het incident en laat weten dat „er nog veel onduidelijk is.”