Nieuws/Buitenland
1416969876
Buitenland

Vrouwen verkleden zich als bejaarden om coronaprik te krijgen

ORLANDO - Twee vrouwen in de Amerikaanse staat Florida hebben zich verkleed als bejaarden in een poging een tweede coronaprik te krijgen, meldt ABC News. Het tweetal meldde zich bij een priklocatie in Orange County en had zich vermomd met mutsen, handschoenen en een bril. „Ik weet niet hoe ze er de er eerste keer mee zijn weggekomen”, zei Raul Pino, een lokale gezondheidsfunctionaris.

De vrouwen zijn volgens de politie 44 en 34 jaar oud. Daardoor hebben ze volgens de regels geen voorrang op een prik, omdat dat in Florida alleen geldt voor mensen van 65 jaar en ouder, zorgmedewerkers of mensen die in een zorginstelling wonen.

Het duo viel door de mand toen ze zich moesten legitimeren. Ze hadden bij het registreren voor de prik gejokt over hun leeftijd, aldus de politie. De vrouwen hebben een waarschuwing gekregen.

Volgens Pino zijn er meer gevallen geweest waarin mensen liegen over hun identiteit om een inenting te krijgen. „Het gebeurt waarschijnlijk meer dan we vermoeden”, zei de bestuurder erover. De lokale autoriteiten hebben de beveiliging bij de betreffende priklocatie inmiddels opgeschaald. „Dit is het meest gewilde product dat er op dit moment te krijgen is”, lichtte Pino toe, verwijzend naar de coronavaccins. „We moeten dus heel voorzichtig zijn met de fondsen en de middelen die we krijgen.”