Nieuws/Opmerkelijk
1417036
Opmerkelijk

’Bad Santa’ in Canada

Kerstman ontslagen na ’slecht gedrag’

Niet de kerstman uit het verhaal.

Niet de kerstman uit het verhaal.

MONTREAL - In de vakantie de Kerstman ontmoeten moet voor zowel kinderen als de ouders een leuk uitje zijn. Niet in het Canadese Montreal, waar een ’Santa’ totaal geen zin had om ’leuk’ te doen met kinderen.

Niet de kerstman uit het verhaal.

Niet de kerstman uit het verhaal.

Melanie Cyr ging met haar dochter Basma (4) met goede moed naar de kerstmarkt in Pointe-Claire in Montreal en liep op de tweede verdieping de Kerstman tegen het lijf. Maar die ontmoeting liep spaak.

„Mijn dochter liep naar hem toe om hem een knuffel te geven. Vervolgens legde hij zijn hand op haar voorhoofd en duwde hij haar weg! Toen liep hij weg. Geen woord, geen glimlach, niets”, vertelt ze aan Global News.

Slechte dag

Dochter Basma leek ten einde raad en werd door haar moeder getroost door te zeggen dat de Kerstman ’een slechte dag had’. „De echte Santa was op dat moment op de Noordpool”, vertelde ik haar.

Volgens Melanie hoeft een Kerstman maar twee dingen te doen: van kinderen houden en vakantiegezelligheid verspreiden. „Dat is toch de basis.” Nadat ze haar klacht op Facebook had gedeeld, bleek ze niet de enige te zijn.

Verwend nest

„Iemand had hem ’verwend nest’ tegen een kind horen zeggen, tegen een ander kind ’dat ’ie maar een afspraak moest maken’ en hij zou ook een autistisch kind aan het janken hebben gemaakt omdat hij aan zijn baard kwam. Niet echt de vakantiespirit!”, aldus de verbouwereerde moeder.

De organisatie van de kerstmarkt liet niet veel later weten dat hij een paar dagen later ontslagen was. „Deze Kerstman kon niet aan onze en die van ons winkelend publiek verwachtingen voldoen.

Basma vertrouwt de Kerstman ondertussen niet meer. „Ze vraagt nog steeds: ’Moet hij in therapie? Misschien antidepressiva een idee?”, aldus Cyr over haar wijze dochter.