Nieuws/Buitenland
1417399891
Buitenland

Hulpverlener komt ter plaatse na schietpartij Texas en ontdekt dat zijn dochter slachtoffer is

Uvalde - De schietpartij in een basisschool in Uvalde (Texas) zindert na in de Verenigde Staten. De Amerikaanse hulpverlener Angel Garza verloor zijn dochtertje Amerie (10) en vertelt op nieuwszender CNN het hartverscheurende verhaal hoe hij dat ter plaatse te weten kwam.

„Ik kwam een meisje tegen dat van kop tot teen onder het bloed zat”, zegt Angel Garza die als hulpverlener ter plaatse kwam om te helpen na de schietpartij in Uvalde.

Garza vroeg of ze gewond was. „Ze zei heel paniekerig dat zij wel oké was, maar dat haar beste vriendin was neergeschoten.”

Toen de hulpverlener naar de naam vroeg van het meisje dat was neergeschoten, stortte zijn wereld in. De beste vriendin waar het meisje het over had, was zijn dochter Amerie.

’Ik wil gewoon weten waarom’

„Ze was zo lief, ze deed niets verkeerd en luisterde altijd naar haar ouders. Ze was creatief en maakte regelmatig knutselwerkjes voor ons. Ze zat nooit in de problemen op school. Ik wil gewoon weten waarom”, vertelt de geëmotioneerde vader.

„Amerie was de grote zus van onze 3-jarige zoon Zayne. Hij vroeg elke ochtend naar zijn grote zus als hij wakker werd. We hebben hem gezegd dat zijn zus niet langer bij ons is en hij huilde alleen maar.”

Amerie had recent haar tiende verjaardag gevierd samen met haar familie. „We hadden haar een mobiele telefoon gegeven voor haar verjaardag, dat wilde ze al zo lang.”

„Twee klasgenootjes vertelden me dat ze de politie probeerde te bellen. Ik denk dat hij haar toen neerschoot”, zegt Garza, terwijl hij een foto van zijn dochter omhoog houdt. „Hoe kun je naar haar kijken en haar zomaar neerschieten?”