Nieuws/Binnenland
1417899500
Binnenland

LIVE | Aantal doden en besmettingen in Italië harder gestegen

Het Colosseum in Rome gaat op 1 juni weer open.

Het Colosseum in Rome gaat op 1 juni weer open.

Amsterdam - Het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus is wereldwijd de grens van vijfenhalf miljoen gepasseerd, meldt de John Hopkins University. Inmiddels zijn er ruim 350.000 doden te betreuren, van wie er meer dan 100.000 in de VS zijn overleden. In ons land vielen tot nu toe ruim 5800 dodelijke slachtoffers. Volg de laatste mondiale ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog, dat voortdurend wordt aangevuld.

Het Colosseum in Rome gaat op 1 juni weer open.

Het Colosseum in Rome gaat op 1 juni weer open.

Zowel het aantal doden als het aantal coronabesmettingen is in Italië de laatste 24 uur harder gestegen dan in het voorgaande etmaal. Het land meldt 584 nieuwe besmettingsgevallen en 117 doden.

Sinds het coronavirus op 21 februari in Italië uitbrak, zijn er in dat land ruim 33.000 personen overleden aan de gevolgen ervan. Daarmee heeft Italië het hoogste dodental na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het totale aantal vastgestelde besmettingen staat op 231.00.

Spanjaarden hoopvol: laatste etmaal één dode

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid meldt intussen dat in de laatste 24 uur één persoon waarbij corona is vastgesteld, is overleden. Daarmee komt het totale Spaanse dodental op ruim 27.000. Het totale aantal Spanjaarden bij wie een besmetting is vastgesteld, nam het afgelopen etmaal toe met 510. Bij elkaar zijn al zeker 235.000 Spanjaarden met corona besmet geraakt.

De Spaanse autoriteiten hebben gewaarschuwd dat de data kunnen fluctueren omdat zij de aantallen doden en geïnfecteerden met terugwerkende kracht anders zijn gaan bijhouden. Zowel op maandag als op dinsdag stelde de Spaanse regering de statistieken naderhand bij.

In Spanje is woensdag een tiendaagse periode van nationale rouw ingegaan. Die begon met een minuut stilte om 12.00 en eindigt tien dagen later met een officiële ceremonie.

Zwitsers staan evenementen toe

Ook in Zwitserland is men optimistisch. De regering staat daar vanaf 6 juni weer georganiseerde evenementen toe waar tot driehonderd mensen bij mogen zijn. Spontane samenkomsten mogen dan weer met in totaal dertig personen.

Het land versoepelt zo ingrijpend de beperkende maatregelen die zijn opgelegd om het coronavirus in te dammen. Het virus is duidelijk op zijn retour in het Alpenland van acht miljoen inwoners. De regering bekijkt op 24 juni of evenementen met duizend mensen weer worden toegestaan.

Zwitserland heeft circa 30.000 besmettingen vastgesteld. Ruim 1900 patiënten hebben het niet overleefd, terwijl er al meer dan 28.000 genezen zijn.

Bekijk hier het liveblog van maandag 25 mei.

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Welke dieren kunnen het coronavirus met zich meedragen? En is het vlees uit ’besmette’ slachterijen veilig? Dat legt viroloog Ab Osterhaus uit in de corona-update. Luister de podcast hier.