Nieuws/Binnenland
1419388216
Binnenland

Grote brand bedrijfspand Kampen onder controle

Er is opgeschaald naar het sein ’zeer grote brand’.

Er is opgeschaald naar het sein ’zeer grote brand’.

KAMPEN - De brandweer en meerdere andere hulpdiensten zijn woensdagavond druk geweest met een zeer grote brand in een bedrijfspand op een industrieterrein in Kampen. Niemand is gewond geraakt. De brand in het pand aan de Gildestraat in Kampen brak aan het einde van de middag uit. Even na 20.00 uur meldde de veiligheidsregio IJsselland dat deze onder controle was, maar dat er nog wordt nageblust.

Er is opgeschaald naar het sein ’zeer grote brand’.

Er is opgeschaald naar het sein ’zeer grote brand’.

De brand veroorzaakte veel rook, de zwarte wolken waren boven Kampen goed zichtbaar. Die rookontwikkeling is inmiddels afgenomen. Drie mensen zijn ter plekke behandeld omdat ze rook hadden ingeademd.

Op het industrieterrein waar het gebouw staat, zijn ook woningen. Die hoefden niet te worden ontruimd. Eerder meldde de woordvoerder dat er mogelijk ook asbesthoudend materiaal in brand stond, maar dat bleek niet het geval. Voor de brand werd een NL-Alert afgegeven en mensen in de directe omgeving worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden.

In het pand zitten meerdere kleine bedrijfjes. Wat voor bedrijfjes het zijn, is nog niet duidelijk.

Eerder meldde de woordvoerder dat er mogelijk ook asbesthoudend materiaal in brand stond, maar dat bleek niet het geval. Voor de brand werd een NL-Alert afgegeven en mensen in de directe omgeving worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden.

In het pand zitten meerdere kleine bedrijfjes, aldus de woordvoerder. Wat voor bedrijfjes het zijn, is nog niet duidelijk. De brandweer is druk bezig te voorkomen dat de brand overslaat naar het naastgelegen pand, waar ook meerdere bedrijven in gevestigd zijn.

Tips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952