Nieuws/Binnenland
1420084
Binnenland

Chaos in verkeer niet te voorkomen: ’Dit is een extreme situatie’

DEN HAAG - De chaos op de weg en het spoor was maandag niet te voorkomen. Dat stellen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Spoor).

„Dit is een extreme situatie. Ik heb begrip voor de overlast die reizigers ervaren, maar ook respect voor al die medewerkers die hun best doen in barre omstandigheden om het openbaar vervoer te laten rijden”, zegt Van Veldhoven.

’Omstandigheden anders’

De minister is vol lof over de medewerkers van Rijkswaterstaat die dag en nacht doorwerken met sneeuwschuivers en strooiwagens. „Juist omdat het hier niet heel vaak gebeurt zijn de omstandigheden anders. In Scandinavische landen rijden ze de hele winter met sneeuwkettingen om. Wij kunnen daar niet alles op ingesteld hebben”, vindt Van Nieuwenhuizen.

Uitgerekend op de dag dat heel Nederland niet vooruit kwam op de weg en spoor debatteerden de twee bewindslieden met de Tweede Kamer over een betere bereikbaarheid van ons land. Meerdere parlementariërs kwamen te laat door de sneeuwval.