Nieuws/Binnenland
1422195935
Binnenland

Temperaturen van 25 tot 27 graden

Dinsdag grote kans op eerste zomerse dag

Zomer in Scheveningen, archiefbeeld.

Zomer in Scheveningen, archiefbeeld.

Amsterdam - De temperatuur loopt de komende dagen flink op. Deze zondag wordt het met veel zon 14 tot 20 graden, na het weekend komt daar door een zuidoostenwind nog flink wat bij. Maandag wordt het op de warmste plaatsen 24, lokaal al 25 graden, dinsdag wordt het waarschijnlijk voor het eerst dit jaar op meerdere plaatsen in ons land zomers warm met 25 tot 27 graden. Dat meldt Weeronline.

Zomer in Scheveningen, archiefbeeld.

Zomer in Scheveningen, archiefbeeld.

De afgelopen dagen werden we al voorzien van lenteweer, en ook de komende dagen zet dat door. Zondag schijnt op veel plaatsen de zon, en wordt het 14 tot 20 graden. Na het weekend draait de wind van het noorden naar het zuidoosten en daardoor zal de temperatuur flink hoger uitkomen.

Vanaf maandag kunnen we rekenen op veel zon en wordt het tussen de 21 en 24 graden. In het zuidoosten van het land kan het kwik stijgen tot 25 graden. De kans dat maandag al de eerste regionale zomerse dag van het jaar wordt gemeten is ongeveer 25 procent.

Dinsdag is die kans een stuk groter: er zal iets meer bewolking zijn, maar de lucht is ook aanzienlijk warmer. De temperatuur zal dinsdag landinwaarts kunnen lopen naar 27 graden, wat voor veel regio’s de eerste zomerse dag van het jaar is.

Weer wat kouder

Vanaf woensdag daalt de temperatuur weer een stapje: op de Wadden wordt het rond de 14 graden en in het zuidoosten van het land zal het rond de 23 graden blijven. De afkoeling gaat lokaal gepaard met een enkele bui, weet Weeronline.

Droogte

De droogte in ons land wordt de komende week nijpender. Nu de natuur volop in het groen zit, zal verdamping van vocht met de hoge temperaturen alleen maar sneller gaan.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop