Nieuws/Binnenland
1422772
Binnenland

Ook elders in Nederland overlast bij gebouwen

Smeltend sneeuw valt van dak, deel Rotterdams stationsplein afgesloten

Rotterdam - Het plein aan de voorzijde van het Centraal Station in Rotterdam is dinsdagmiddag gedeeltelijk afgezet. Dit vanwege brokken smeltende sneeuw die van het dak van het station glijden, nu het aan het dooien is. In andere steden zijn ook problemen door het gewicht van pakken sneeuw op daken.

Rood met wit lint geeft het afgezette deel aan. Reizigers kunnen via andere ingangen nog wel het station in en uit.

Volgens ProRail is het stukje van het plein afgezet om reizigers een nat pak te besparen. De kans dat er grote brokken smeltsneeuw naar beneden vallen is volgens een woordvoerder klein. Een opstaande rand op het dak moet dit voorkomen.

Ook overlast Steenbergen, Barneveld en Zwolle

Op andere plaatsen in Nederland zorgt de zware, smeltende sneeuw voor problemen op daken. Zo werd de ijsbaan in Steenbergen dinsdagmiddag ontruimd vanwege instortgevaar. In Barneveld werd aan de Gildeweg onderzoeksinstituut Analytico Milieu uit voorzorg ontruimd. Er zouden scheuren in het dak van het gebouw zitten.

Het IJsbeeldenfestival in Zwolle kan op 23 december vermoedelijk niet doorgaan door een ingestorte tent. Toen kunstenaars nét waren gestopt met het maken van ijssculpturen, stortte dinsdag de tent in.

Ook op voertuigen kan wegglijdende sneeuw tijdens het rijden voor gevaarlijke situaties zorgen. Bekijk de video: