Nieuws/Buitenland
1422886142
Buitenland

Duitse politie zoekt in volkstuin naar lichaam Maddie McCann

HANNOVER - Het stoffelijk overschot van Madeleine McCann zou wel eens in een volkstuin begraven kunnen liggen. De Duitse politie is dinsdagochtend een zoektocht naar het lichaam van de Britse kleuter begonnen in een volkstuin bij een jeugdhonk in een voorstad ten westen van de stad Hannover.

Volgens de plaatselijke krant, de Hannoversche Allgemeine, is het terrein helemaal ontruimd en worden bij de zoektocht onder meer speurhonden en een graafmachine ingezet. Om pottenkijkers tegen te gaan zijn hoge hekken rond de locatie geplaatst. Justitie wil alleen bevestigen dat de zoektocht te maken heeft met de verdwijning van Maddie, maar geeft verder geen details.

Het volkstuincomplex waar naar het stoffelijk overschot van Maddie wordt gezocht.

McCann wordt sinds 2007 vermist. Begin juni kwam een Duitser in beeld, die mogelijk betrokken was bij de vermissing. Deze Christian Brückner zat al vast in een Duitse gevangenis voor een ander misdrijf en is in hechtenis aangehouden. Brückner woonde enkele jaren in Hannover en is daar onder meer veroordeeld voor fraude en diefstal. Wat zijn connectie is met het volkstuincomplex, is onbekend.

De Duitse verdachte woonde eerder in Portugal, vlakbij de plek waar de destijds 3-jarige Maddie verdween. De kleuter was met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz. Twee weken geleden werd ook in Portugal al naar het lichaam van McCann gezocht. De Duitse politie gaat ervan uit dat zij niet meer in leven is.

Justitie denkt ook woensdag nog nodig te hebben voor de zoektocht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd