Nieuws/Binnenland
142291153
Binnenland

Mogelijk groep jongeren achter ’laffe daad’

Vrouw zwaargewond na explosie bij woning Zwolle

ZWOLLE - Bij de voordeur van een woning in Zwolle is in de nacht van vrijdag op zaterdag een projectiel ontploft. De bewoonster raakte hierbij zwaargewond. Volgens de politie was de vrouw tijdens de explosie in de gang achter de voordeur. „Een laffe daad”, oordeelt de politie, die opzet vermoedt.

De voordeur liep door de knal forse schade op en ook andere spullen in de woning raakten beschadigd. De overige gezinsleden in het huis raakten niet gewond.

De politie spreekt van een „laffe daad’ en gaat ervan uit dat de explosie opzettelijk is veroorzaakt door één of meer daders. Uit de eerste contacten met getuigen is gebleken dat er kort voor, tijdens of na het incident een aantal mensen wegliep of -rende. Hierbij werd hardop gelachen. Het vermoeden bestaat dat dit een groepje jongeren was, aldus getuigen.

Ruzies

De politie onderzoekt ook eventuele actuele conflicten van de bewoners met derden als eventueel motief. Er wordt dan ook uitgegaan van het opzettelijk teweegbrengen van een ontploffing door één of meer nog onbekende daders.

Weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in uw telefoon: +31613650952