1422939
Binnenland

Verhalen achter het nieuws

Huwelijk dankzij Wordfeud

Vijf jaar geleden leerde Ellen (44) haar man Paul (51) kennen via het spelletje Wordfeud. Inmiddels zijn ze gelukkig getrouwd.

„Paul was een willekeurige tegenstander die ik voor een spelletje een uitnodiging stuurde. In eerste instantie bleef het bij gewoon praten, maar op een gegeven moment kregen onze gesprekken ook een seksueel tintje. Na een tijdje zijn we ook gaan skypen. Skype liep echter de hele tijd vast en het bleef toch kriebelen dat we elkaar niet in het echt zagen.”

De collega’s van Ellen waren vrij sceptisch. „Zeker omdat we elkaar nog nooit in het echt ontmoet hadden, maar ondertussen toch al maanden aan het praten waren. Ze zeiden dingen als: ‘Nou Ellen, kom op! Hij houdt je aan het lijntje.’ Ik heb toen tegen hem gezegd: ‘Maakt niet uit wat we doen, maar we moeten elkaar ontmoeten!’ Meteen hebben we toen afgesproken dat 8 oktober de dag zou zijn.”

Een week van tevoren belde Paul; hij had een probleempje... Door een bacterie in zijn kaak, moesten al zijn tanden eruit en zou hij een kunstgebit krijgen. „Ik dacht, hij probeert er nog onderuit te komen ook!”

Lees hier hoe Ellen door Paul ten huwelijk werd gevraagd.