Nieuws/Binnenland
1424825321
Binnenland

Verdachte die politieagent honderden meters meesleurde nog niet aangehouden, auto wel teruggevonden

Zaandam - De man die vrijdagavond een agent met zijn auto honderden meters meesleurde, is nog niet gevonden, meldt het Noordhollands Dagblad. Zijn auto, met Belgisch kenteken, is wel gevonden.

De man wordt gezocht voor poging tot doodslag. De verdachte werd vrijdagavond in Zaandam staande gehouden op verdenking van identiteitsfraude. De man reed vervolgens snel weg, terwijl de agent hem met beide handen vasthield. De agent werd honderden meters meegesleurd, terwijl de verdachte zo’n 70 kilometer per uur reed.

De agent kreeg ook nog een klap in het gezicht van de verdachte en liep schaafwonden op bij het incident. Een woordvoerder van de politie zegt tegen het Noordhollands Dagblad dat de beschermende kleding van de politieagent ernstigere schade heeft voorkomen. ,,Zonder zijn veiligheidsvest had de wereld er voor onze collega anders uitgezien.”

De politie heeft een signalement van de verdachte, maar weet nog niet precies wie het is. Voorlopig wordt de hulp van het publiek nog niet ingeschakeld om de verdachte op te sporen. ,,Dat is een bevoegdheid die door het openbaar ministerie wordt gefaciliteerd. Daarbij wordt onder meer gelet op de rechten van een verdachte.’’

De agent is de volgende dag weer aan het werk gegaan.