Nieuws/Buitenland
1424945
Buitenland

’Gemeen en onbehoorlijk voor een president’

Schumer: Trumps aanval op Gillibrand gemeen

WASHINGTON - Chuck Schumer, de leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat, heeft de Twitteraanval van Donald Trump op senator Kirsten Gillibrand afgeserveerd als smerig en onbeschoft. „Die tweet was gemeen, onbehoorlijk voor een president”, aldus Schumer.

Gillibrand riep Trump op ontslag te nemen als president wegens alle beschuldigingen over diens seksuele misdragingen.

Trump veegde via zijn favoriete communicatiekanaal de vloer aan met de Democratische senator uit New York. „Lichtgewicht Kirsten Gillibrand, een absoluut sloofje voor Chuck Schumer en iemand die nog niet zo heel lang geleden naar mijn kantoor zou komen om te ’smeken’ om een campagnebijdrage (en daar alles voor zou willen doen), staat nu in de ring om te vechten tegen Trump”, aldus de presidentiële reactie.

Gillibrand, wier naam circuleert als mogelijke presidentskandidate in 2020, was allesbehalve uit het veld geslagen door de kwalijke oprisping van Trump. „Het was een seksistische smeerstreek, bedoeld om me de mond te snoeren. Maar ik laat me het zwijgen niet opleggen in deze kwestie”, zei ze tijdens een persconferentie.

Trump wilde later in het Witte Huis geen antwoord geven op de vraag wat precies het idee was achter zijn gewraakte tweet. Woordvoerster Sarah Sanders reageerde, nadat haar verteld was dat Trumps bericht volgens sommigen een seksuele insinuatie bevatte, in stijl. „ Alleen als je geest uit de goot komt, zou je dat op die manier hebben gelezen.”