Nieuws/Buitenland
1425336926
Buitenland

Opera in Madrid stopgezet na joelende bezoekers

MADRID - De opera ’Un ballo in maschera’ van Giuseppe Verdi is dit weekend in Teatro Real Madrid stopgezet, nadat het publiek klaagde dat het te druk was.

Het protest kwam van de toeschouwers die op de balkons zaten. Zij vonden dat er niet genoeg afstand werd gehouden bij de goedkopere plaatsen, maar wel bij de duurdere plaatsen. Op beelden, die circuleren op sociale media, is te zien dat het theater inderdaad behoorlijk vol zit. Te horen is hoe er luid geklapt wordt om het ongenoegen duidelijk te maken.

De dirigent slaagde er nog in om de ouverture te dirigeren maar liep daarna het podium af. Volgens CNN was het theater zondag voor 65 procent gevuld, 10 procent onder de huidige richtlijnen. Het publiek mocht zelf hun zitplaatsen kiezen, maar moest wel tijdens de opera mondkapjes dragen.

Het Teatro Real bevestigt in een verklaring dat er bezoekers waren die zich onveilig voelden, „zelfs als de huidige gezondheidsvoorschriften nauwgezet worden nageleefd.” Het theater gaat ervoor zorgen dat nieuwe bezoekers zich veiliger voelen.