Nieuws/Binnenland
1427131
Binnenland

Vrouw (79) beroofd van dierbare kerstboom

DEVENTER - De dierbare kerstboom van de 79-jarige Nuala van der Plas-Fitzpatrick uit Deventer siert niet langer haar voortuin. Nota bene op haar verjaardag werd de boom uit haar tuin gestolen. „Ik geloofde het eerst niet en dacht dat het een grapje was.”

De boom stond tien jaar lang in haar voortuin en werd jaarlijks opgetuigd voor de kerstdagen. De lichtjes liggen nu in een struik. „Mijn man vond het ook altijd prachtig, maar het is er nu niet meer”, zegt de teleurgestelde vrouw tegen De Stentor. „Het is beangstigend dat zoiets gebeurt terwijl je thuis bent.”

Haar dochter vindt het „super schandalig” en snapt niet dat mensen iets afpakken van een ander. „Je haalt niet alleen de boom weg, maar ook een stukje kerstgevoel, herinnering en heel veel rust.” Daarnaast is de boom „door hun manier van afsnijden” waarschijnlijk binnen een paar dagen dood, zegt ze. Alleen een stukje van de stam staat nog in de voortuin.

De enige boom die het huis nog siert is een boom in de woonkamer. En daar blijft het bij. De vrouw wil geen nieuwe boom in de voortuin, ook al hebben veel mensen de 79-jarige een nieuwe kerstboom aangeboden.

Wat de oude boom betreft? „Alle naalden mogen tegelijk uitvallen, nu graag”, aldus de dochter van de vrouw.