Nieuws/Buitenland
1428531
Buitenland

Veiligheidsmaatregelen jaarwisseling Keulen verscherpt

Keulen - De politie in Keulen voert extra veiligheidsmaatregelen en toezicht in tijdens de jaarwisseling. De veiligheidszone rond de Dom van Keulen en het ernaast gelegen station, waar geen vuurwerk is toegestaan, wordt uitgebreid. Vooral op het plein tussen de kathedraal en het station wil de politie voorkomen dat er grote groepen mensen bijeenkomen, meldde woensdag de Kölnische Rundschau.

Twee jaar geleden deden zich rond de jaarwisseling ongeregeldheden voor in het hartje van Keulen waarbij groepen jongemannen op grote schaal vrouwen en meisjes seksueel lastig vielen of aanrandden. Een jaar geleden trof de politie ook al scherpere veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat het drama van oud en nieuw 2015/2016 zich herhaalde.

De komende jaarwisseling waken volgens de Keulse politiecommissaris Uwe Jakob 1400 agenten over de speciale zone in de stad. Er wordt ook gezorgd voor meer en beter licht en er worden meer bewakingscamera’s opgehangen. Burgemeester Henriette Reker betitelde woensdag de compleet uit de hand gelopen nieuwjaarsviering van twee jaar geleden als „eenmalige, schandelijke gebeurtenis.”