Nieuws/Binnenland
1428569
Binnenland

Nieuwe beelden liquidatie Amsterdam:

Trampassagiers duiken weg voor kogelregen

Amsterdam - De Amsterdamse politie heeft nieuwe camerabeelden vrijgegeven van de liquidatie op de De Clercqstraat in mei 2015. Daarbij kwam de 25-jarige Youssef El Kahtaoui om het leven.

De beelden, die zijn getoond bij het Amsterdamse opsporingsprogramma Bureau 020, laten zien dat trampassagiers wegduiken voor kogels, terwijl de ramen van het voertuig worden doorboord.

Gewapende mannen waren op een scooter naar een shishalounge in de De Clercqstraat gereden. Bij de zaak stapte El Kahtaoui uit een auto. Een van de gewapende mannen schoot met een geweer op hem. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De kogels kwamen ook in de passerende tram terecht. Niemand in de tram raakte overigens gewond.

El Kahtaoui was, zo weet de politie inmiddels zeker, niet de persoon op wie de schutters het hadden gemunt. „Er wordt hier geschoten met oorlogsmunitie”, zegt politiewoordvoerder Leo Dortland. „Dat betekent dat deze patronen overal dwars door heen gaan. Die gaan door het hout, door de bankjes, door het staal. Levensgevaarlijk.”

De politie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de liquidatiezaak. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.