Nieuws/Binnenland
1429081707
Binnenland

20.000 euro voor gouden tip dode man (33) in Overijssels kanaal

DEN HAAG - Er wordt een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak over de 33-jarige dode man die mei vorig jaar werd gevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik in Bruchterveld (Overijssel). Dat laat de politie weten in tv-programma Opsporing Verzocht.

De man, de 33-jarige Jihad Jafo uit Enschede, was sinds december 2021 vermist. Op 22 mei vorig jaar werd zijn lichaam verpakt in een deken en vuilniszakken gevonden in het kanaal. De politie vermoedt dat zeker twee personen betrokken zijn bij de dood van de man. De politie heeft de afgelopen maanden onder meer doorzoekingen gedaan in Drenthe en Overijssel.

„Er lopen mensen rond die moeten weten wat er met de man gebeurd is. Om het hun makkelijker te maken om met ons te praten, ligt er voor hen een beloning klaar van 20.000 euro voor de gouden tip”, aldus een woordvoerder van de politie bij Opsporing Verzocht.

De politie meldde eerder dat het erop lijkt dat de man bezig was met het organiseren van een drugstransport. „Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen”, zei de politie destijds.