Nieuws/Binnenland
1430165140
Binnenland

OM daagt 3 militairen na aanranding marinebasis Den Helder

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie militairen wegens het aanranden van een collega in Den Helder. Dat zou zijn gebeurd op 17 mei 2018, in een portacabin op de rijkswerf van de Koninklijke Marine. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Brielle, een 27-jarige man uit Dordrecht en een 28-jarige man uit Culemborg.

Het slachtoffer zou tegen een tafel en tegen de grond zijn gedrukt waarna de man uit Dordrecht zijn penis tegen de heup tikte en seksbewegingen maakte. De rest hield hem in bedwang. Ook kreeg het slachtoffer ontblote billen vlak voor zijn gezicht gehouden, aldus de aanklager.

De oudste van de drie, die hun meerdere was, probeerde volgens de aanklacht het slachtoffer te dwingen om een hamer te pijpen of de man uit Dordrecht te pijpen. Ook zou hij opdracht tot schennis hebben gegeven aan de jongste uit Dordrecht.

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem stelde het proces maandag uit, omdat een van de advocaten ziek was. De zaak wordt zo snel mogelijk alsnog behandeld.