Nieuws/Binnenland
1431271
Binnenland

Minister in gesprek over trapliftverspilling

Den Haag - Op verzoek van Kamerleden gaat minister De Jonge (Volksgezondheid) met gemeentes in gesprek over extra maatregelen tegen het verkwisten van zorggeld voor hulpmiddelen.

CDA, D66 en PvdA trokken bij de CDA-bewindsman aan de bel vanwege de vele berichten die zij kregen over het over de balk smijten van gemeenschapsgeld voor trapliften, rolstoelen en andere medische hulpmiddelen.

Aanleiding voor de ophef was de tweet van een mevrouw. Zij schreef over haar schoonmoeder die na het overlijden van haar man hun traplift wilde behouden. De vrouw werd namelijk zelf ook steeds slechter ter been. Van de gemeente kreeg ze nul op het rekest. Op de vraag wat er dan met de traplift zou gebeuren kreeg ze als antwoord dat hij naar de schroot zou gaan.

Het twitterbericht leverde een hausse aan reacties op van mensen die soortgelijke verspilling hadden meegemaakt. Voor CDA en PvdA was het aanleiding om een meldpunt op te richten en minister De Jonge te vragen om met gemeentes aan de tafel te gaan om het probleem te bespreken.

Minister De Jonge pakt die handschoen nu op, zegde hij toe tijdens een debat over de zorgbegroting. Hij overweegt extra maatregelen.