Nieuws/Buitenland
1433403
Buitenland

Pence stelt reis naar Midden-Oosten uit

Mike Pence

Mike Pence

WASHINGTON - De Amerikaanse vicepresident Mike Pence stelt een geplande reis naar het Midden-Oosten uit. De Republikein blijft voor de zekerheid in de VS, omdat hij mogelijk nodig is in de Senaat. „We hebben zijn stem waarschijnlijk niet nodig. We zitten alleen niet te wachten op een scenario waarin hij aan de andere kant van de wereld zit en moet terugkeren”, zei een hoge regeringsfunctionaris.

Mike Pence

Mike Pence

Het Congres stemt naar verwachting op korte termijn over belastinghervormingen. Als in de Senaat de stemmen staken, mag de vicepresident de doorslag geven. De Republikeinen hebben in het hogerhuis momenteel een zeer krappe meerderheid van 52 van de 100 zetels. Die krimpt binnenkort nog verder, omdat een Democraat de tussentijdse senaatsverkiezing won in Alabama.

Pence zou eigenlijk zaterdag op het vliegtuig stappen, maar is nu van plan dinsdag te vertrekken. Zijn eerste stop is Caïro, waar hij volgens de bron met president Abdul Fatah al-Sisi om de tafel zit. De vicepresident zou eigenlijk ook de Palestijnse leider Abbas ontmoeten, maar die zegde af vanwege de ophef rond de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.