Nieuws/Opmerkelijk
1434526
Opmerkelijk

Ex-schoonmoeder tipt wietplantage

BOCHOLT - Van je voormalig schoonmoeder moet je het maar hebben, zal deze 29-jarige man uit het Duitse Bocholt gedacht hebben. Hij moet voor achttien maanden de cel in en kreeg een boete opgelegd van 8000 euro omdat hij een wietplantage in zijn tuin had. De politie werd getipt door zijn ex-schoonmoeder.

Dit deed zij naar verluidt omdat de relatie tussen haar dochter en hem was gestrand. Hij huurde samen met haar een woning in het Belgische Meeuwen-Gruitrode en toen het op de klippen liep, bleef hij daar wonen. De huur werd echter te hoog, waardoor hij in financiële nood raakte.

En dus besloot de 29-jarige man om een wietplantage met 216 planten in zijn tuin op te zetten. De ex-schoonmoeder ontdekte dit echter en besloot de politie in te lichten. Sterker nog, ze gaf agenten zelfs de sleutel van het huis. Dit meldt Belga.

Hij kwam erachter dat agenten langs waren geweest en probeerde zich snel van al het bewijsmateriaal te ontdoen. Hij dumpte zelfs zijn telefoon in het kanaal. Toch besloot hij te bekennen bij de politie. De man wilde de wiet gaan verkopen in Nederland.