Nieuws/Buitenland

Roep om aftreden president Peru

AFP

LIMA - De roep om het aftreden van president Pedro Pablo Kuczynski van Peru groeit, nu zijn naam wordt genoemd in het grote corruptieschandaal rond het Braziliaanse bouwconcern Odebrecht. Zowel de oppositie als leden binnen zijn eigen partij willen dat hij zijn ontslag aanbiedt.

AFP

Onder hen zijn ook zijn eigen kabinetsleden, stellen twee anonieme bronnen binnen de regering donderdag. De ministers zouden er geen vertrouwen in hebben dat Kuczynski dit schandaal te boven komt. Een woordvoerder van de president weerspreekt dat Kuczynski het vertrouwen heeft verloren.

Woensdag werd bekend dat Kuczynski mogelijk steekpenningen heeft aangenomen van het bouwbedrijf. In totaal is 4,8 miljoen dollar overgemaakt aan bedrijven die met hem in verband worden gebracht, zou blijken uit een document dat Odebrecht naar het Congres heeft gestuurd. Dat zou zijn gebeurd toen hij nog ministersfuncties bekleedde.

Kuczynski verscheen donderdagavond op nationale televisie met een aantal kabinetsleden. Hij zei niets fout te hebben gedaan en liet weten niet te zullen aftreden. Hoewel hij eigenaar was van een bedrijf dat geld ontving, was hij destijds niet de directeur, luidde zijn verklaring.

Lees meer over