Nieuws/Buitenland
143595876
Buitenland

België verlaagt aantal doden overstromingen naar 36

BRUSSEL - België heeft het aantal doden door de overstromingen van vorige week verlaagd naar 36, een minder dan de eerder gemelde 37. Alle slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd.

In tegenstelling tot het aantal doden is het aantal vermisten verder naar boven bijgesteld, tot elf. Donderdag was nog sprake van zes vermisten. Veel mensen die als vermist golden, zijn inmiddels opgespoord. De autoriteiten houden rekening met nieuwe meldingen over vermissingen.

Ondertussen is het aantal doden door de gelijktijdige watersnood in het westen van Duitsland gestegen naar 180. Volgens de Duitse autoriteiten gelden nog ongeveer 150 personen als vermist. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld onbereikbaar zijn of gewoon op vakantie. De autoriteiten gaan er niet van uit dat het aantal slachtoffers nog fors toeneemt.

Zowel in België als Duitsland worden voor komend weekeinde forse regen- en onweersbuien verwacht in dezelfde gebieden die onlangs werden getroffen. Weerdiensten en overheden roepen inwoners op extra waakzaam te zijn.