Nieuws/Buitenland
143622
Buitenland

Paus ziet centrale rol weggelegd voor Egypte

CAÏRO - Paus Franciscus heeft vrijdag na aankomst in Caïro gewezen op de centrale rol die Egypte kan spelen in de strijd tegen extremisme en geweld. „Egypte heeft een unieke taak: namelijk de vrede in de regio versterken en stabiliseren, zelfs wanneer het op eigen grondgebied door blind geweld verwond wordt”, zei de leider van de katholieke kerk na een ontmoeting met president Abdel Fattah al-Sisi en regeringsleden.

De paus drong aan op onmiddellijke aanpak van de problemen „om erger afdrijven richting geweld te voorkomen”. Ontwikkeling, welvaart en vrede vormen „een onmisbaar goed, dat elk offer waard is”, aldus Franciscus aan het begin van zijn tweedaagse bezoek. „Het zijn doelstellingen die onvoorwaardelijk respect vragen voor onvervreemdbare mensenrechten, zoals gelijkheid van alle burgers en godsdiensten.”

Hoewel het met de mensenrechtensituatie beroerd is gesteld, geldt Egypte in de Arabische wereld verhoudingsgewijs als een stabiele staat. Het Noord-Afrikaanse land wordt de laatste tijd echter vaak opgeschrikt door terroristische aanslagen op christenen. Kopten vormen de grootste minderheidsgroepering onder de overwegend islamitische bevolking.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop