Nieuws/Buitenland
1437301439
Buitenland

’Professionele en zeer zorgvuldige aankondiging’

Donald Trump maakt presidentskandidatuur dinsdag officieel: ’Natuurlijk ga ik het doen’

Voormalig Amerikaans president Donald Trump, die zich volgens de geruchten opmaakt om opnieuw een gooi te doen naar het presidentschap , zal zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2024 dinsdag officieel aankondigen. Dat heeft een van zijn naaste raadgevers vrijdag bevestigd.

De vastgoedmagnaat had al eerder laten doorschemeren dat hij zich misschien kandidaat zou stellen, door te beloven dat hij een „grote aankondiging” zou doen vanuit zijn huis in Mar-A-Lago, Florida. „President Trump zal dinsdag bekendmaken dat hij presidentskandidaat is. En het zal een zeer professionele, zeer zorgvuldige aankondiging zijn”, aldus zijn adviseur Jason Miller in ’War room’, de podcast van Steve Bannon, een goede vriend van Donald Trump.

„Natuurlijk ga ik het doen en ik wil er zeker van zijn dat de mensen weten dat ik er klaar voor ben en dat we dit land weer op de rails moeten krijgen”, zou Trump tegen Miller hebben gezegd. „Iedereen weet dat ik me verkiesbaar ga stellen, dus laten we ervoor gaan”, aldus Trump.