Nieuws/Buitenland
1437827
Buitenland

Italiaanse politie jaagt op maffiabaas

Matteo Messina Denaro, oftewel ’Diabolik’.

Matteo Messina Denaro, oftewel ’Diabolik’.

CASTELVETRANO - Tweehonderd Italiaanse politieagenten jagen op Sicilië naar de verdwenen maffiabaas Matteo Messina Denaro, oftewel ’Diabolik’. De 55-jarige man weet al 24 jaar aan arrestatie te ontkomen. Hij wordt onder andere verdacht van een reeks moorden.

Matteo Messina Denaro, oftewel ’Diabolik’.

Matteo Messina Denaro, oftewel ’Diabolik’.

De politie zoekt in en rond zijn thuisstad Castelvetrano in elke hoek en elk gaatje van boerderijen en opslagplaatsen van dertig handlangers van Diabolik, meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Twee jaar geleden werd ontdekt dat Denaro geen moderne apparatuur gebruikt om met andere maffiosi te communiceren. Hij hanteert nog de klassieke methode van ’pizzini’, waarbij papiertjes met boodschappen onder een steen worden achtergelaten.

Toto Riina

De als meedogenloos bekendstaande Denaro heeft vermoedelijk godfather Toto Riina opgevolgd, die vorige maand in gevangenschap verleed. Riina stond bekend als het Beest, om zijn niets ontziende wreedheid.

Het is de tweede keer in twee weken dat de politie zo grootschalig zoekt. Vorige week werd Maria Angela Di Trapini gevonden, die de plaats van haar gevangen echtgenoot innam als maffiabaas.