Nieuws/Binnenland
1438325873
Binnenland

Weer Nederlandse sekteleider (57) opgepakt in Duitsland

DUISBURG - Weer is in Duitsland een Nederlandse sekteleider opgepakt. Een 57-jarige man wordt beschuldigd van verkrachting en vrijheidsberoving van leden van een door hem opgerichte gemeenschap, meldt de Duitse krant Bild.

De Nederlander genaamd Wilri W. geldt als de „spirituele leider” van het zogenoemde Balance Recovery Life Center in Wesel, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. Bild concludeert dat er blijkbaar weer een sektegoeroe uit Nederland in de regio onheil aan het veroorzaken is.

De Duitse aanklager verdenkt Wilri W. van niet minder dan 38 strafbare feiten, waarvan 20 mishandelingen. Er zijn zeker tien slachtoffers, waaronder een 16-jarige, aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie.

Een maand geleden is dertig kilometer verderop in dezelfde deelstaat een Nederlandse sekteleider opgepakt. ’Profeet’ Robert B. van de Orde der Transformanten wordt verdacht van seksueel misbruik van kinderen en verkrachting. De man zou bovendien iemand mishandeld hebben en een vrouw meer dan een week van haar vrijheid hebben beroofd. De man was actief in een voormalig klooster bij Goch, net over de grens bij Nijmegen.