Nieuws/Binnenland
1440298719
Binnenland

Persconferentie vrijdag 19.00 uur

Horeca mogelijk middernacht al dicht

DEN HAAG - De horeca moet de deuren weer om twaalf uur ’s nachts gaan sluiten. Het demissionaire kabinet wil haast maken met ingrijpen nu de besmettingscijfers weer exploderen, mogelijk moeten kroegen vrijdagavond de deuren al om middernacht gaan sluiten.

Ingewijden melden dat het kabinet in elk geval niet het weekend af wil wachten met ingrijpen en laat horeca mogelijk deze avond alweer vroeger sluiten. Snel optreden zou naar verluidt ook een optie zijn om te voorkomen dat er de laatste avonden nog een run op het nachtleven ontstaat.

Daarnaast gaat er waarschijnlijk een streep door het Testen voor Toegang. Alleen voor evenementen waarbij mensen op een vaste plek zitten zou dat nog mogelijk zijn. In het kabinet is nog discussie over een maximum aantal bezoekers. Maar door grote festivals, zonder anderhalve meter afstand, zou met de nieuwe maatregelen ook een streep gaan.

De ingreep is nodig omdat het aantal coronabesmettingen na de versoepelingen van twee weken geleden is geëxplodeerd. Het bleek dat er flink werd gesjoemeld met de testbewijzen en in enkele uitgaansgelegenheden ontstonden corona-brandhaarden. Meerdere clubs en discotheken besloten de afgelopen dagen op eigen houtje al de deuren te sluiten.

Demissionair premier Rutte en coronaminister De Jonge geven vrijdagavond om 19.00 uur een persconferentie om het ingrijpen toe te lichten. Aanleiding is het harde oplopen van de besmettingscijfers.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop