Nieuws/Buitenland
1440424128
Buitenland

Rolstoelgebruiker kan na ontdekking van Italiaanse drugshond ’opeens’ weer lopen

MILAAN - Een drugshond van de Italiaanse politie ging al snel op de rolstoelgebruiker af die net in Milaan geland was. De Spanjaard, die vanuit de Dominicaanse Republiek reisde, had om assistentie gevraagd op de luchthaven. Maar de man bleek die niet meer nodig te hebben toen de hond wat op het spoor was. Want toen er 13 kilo coke werd ontdekt in zijn rolstoel, kon de Spanjaard opeens wél lopen.

De ’Guardia di Finanza’ zet regelmatig drugshonden in op de luchthavens om binnenkomende passagiers en hun bagage te controleren. Zo ook bij een vlucht uit de Dominicaanse Republiek waarop ook een rolstoelgebruikende Spanjaard zat. De hond gaf al snel een signaal bij de man, maar in de bagage was niets te vinden. Toch was de politie er niet gerust op, en besloot zij de rolstoel eens goed te onderzoeken.

Toen zij de bekleding verwijderden, ontdekten zij 13 kilo cocaïne in de rolstoel met een straatwaarde van 1,4 miljoen euro. Nog opvallender, na de ontdekking bleek de Spanjaard als bij een wonder genezen. Hij kon weer lopen, maar de enige plek waar hij heen mocht lopen was de cel.