Nieuws/Binnenland
144078617
Binnenland

Moeder en dochter flatbrand Arnhem buiten levensgevaar

ARNHEM - De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter die betrokken waren bij de fatale flatbrand in Arnhem zijn buiten levensgevaar. Ze liggen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis, meldt de Arnhemse politie op Facebook. De vader (39) van het gezin en zijn 4-jarige zoontje hebben het drama niet overleefd.

Volgens de politie vond de brandweer het gezin in de lift, nadat een brand in de entree en op de eerste verdieping van het gebouw was geblust. De vier waren toen al buiten bewustzijn, vermoedelijk door het inademen van rook. De vader en zijn zoon overleden ter plaatse ondanks reanimatie. De politie spreekt van een „verschrikkelijk incident.”

Het gezin was op bezoek geweest bij grootouders die in de flat aan het Gelderseplein wonen. De lift waarin zij stonden kwam vast te zitten door de brand. Volgens bewoners van de flat stond in de hal van het gebouw al enkele dagen een oud bankstel. Dat heeft waarschijnlijk vlam gevat door vuurwerk en gezorgd voor enorme rookontwikkeling.

OVV

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een verkennend onderzoek begonnen naar de fatale flatbrand. De raad heeft informatie opgevraagd bij de betrokken diensten en partijen en donderdag gaan twee onderzoekers bij de flat aan het Gelderseplein kijken. Binnen enkele weken besluit de onderzoeksraad of er een formeel onderzoek volgt. „We kijken of hieruit lering valt te trekken”, zegt een woordvoerster.