Nieuws/Buitenland
144468861
Buitenland

Elon Musk: Trump mag terugkeren op Twitter

Donald Trump.

Donald Trump.

New York - Tesla-topman en toekomstig Twitter-eigenaar Elon Musk heeft gezegd dat voormalig president Donald Trump terug mag keren op Twitter. Dat schrijft de Wall Street Journal.

Donald Trump.

Donald Trump.

„Ik denk dat het niet correct was om Donald Trump te weren van Twitter” zei Musk tijdens een virtuele conferentie van de Financial Times. Volgens Musk was het verbannen van Trump een „moreel foute beslissing” en zorgt het ervoor dat het vertrouwen in Twitter ondermijnd wordt. „Als er tweets zijn die verkeerd of slecht zijn, moeten die ofwel worden verwijderd of onzichtbaar worden gemaakt, en een tijdelijke schorsing is gepast, maar geen permanent verbod”, zei Musk.

44 miljard

’s Werelds rijkste man kwam eind vorige maand tot een akkoord met Twitter om het platform te kopen voor zo’n 44 miljard dollar. Musk verkocht al voor meer dan 8,5 miljard dollar aan aandelen Tesla om de overname te bekostigen, verzekerde zich van miljardenleningen bij banken en klopte ook aan bij verschillende investeerders.

Trump verkondigde eerder al dat hij niet van plan is terug te keren naar Twitter. In de plaats daarvan wil hij blijven focussen op zijn eigen sociale mediaplatform Truth Social.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop