Nieuws/Binnenland
1444975
Binnenland

Dakdekkers in hete strijd

Ook busjes van schoorsteenvegers brandden uit.

Ook busjes van schoorsteenvegers brandden uit.

Den Bosch - Vijf bedrijfswagens van dakdekkers en schoorsteenvegers gingen zaterdagavond- en nacht in vlammen op in het zuidoosten van Den Bosch. Ook zondagavond was het weer raak. Het was de zesde autobrand in de Den Bosch dit weekend. Volgens verschillende ondernemers uit de branche kan het geen toeval zijn, de politie gaat ’in veel gevallen uit van brandstichting’.

Ook busjes van schoorsteenvegers brandden uit.

Ook busjes van schoorsteenvegers brandden uit.

Vier van de vijf branden van zaterdag vonden plaats in een tijdsbestek van tien minuten, in de wijk Meerendonk. Eén van de gedupeerden was 123Dakreparatie BV. „Het zou wel heel toevallig zijn, als deze branden niets met elkaar te maken zouden hebben. Het zijn allemaal busjes die in vlammen zijn opgegaan en dan ook nog eens van mensen uit dezelfde branche. Ze hebben geen schilders of stukadoors gepakt”, constateert René Bouwmans van 123Dakreparatie.

Heftig

„Ik heb nooit problemen gehad met andere dakdekkers, maar blijkbaar gunnen sommigen de concurrentie het licht in de ogen niet. Ik vind dit best heftig.”

Hij heeft zoiets nog nooit meegemaakt. De concurrentie in Den Bosch is in ieder geval moordend voor dakdekkers en schoorsteenvegers: in die branche heeft de stad zo’n driehonderd ondernemingen. „Het is sowieso balen; onze wagen is total loss. We hebben gelijk aangifte gedaan bij de politie”, laat Bouwmans weten.

De politie doet momenteel onderzoek, maar wilde gisteren nog niet reageren op de vermoedens van de dakdekkers.

Bouwmans zegt geen idee te hebben wie hier achter kan zitten. „Het is gewoon een zielige actie van de daders. Ik ben bang dat er nog meer gaan volgen, waarom zouden de brandstichters nu opeens stoppen? Misschien moeten we maar camera’s gaan ophangen.”