Nieuws/Binnenland
1445192976
Binnenland

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis stijgt met 65 naar 1298

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 65 toegenomen van 1233 naar 1298. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 1046 mensen met corona, 60 meer dan een dag eerder (986), terwijl het aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care-afdelingen gestegen is van 247 naar 252.

Door de toegenomen coronadruk zijn inmiddels alle ziekenhuisregio’s genoodzaakt om de reguliere zorg af te schalen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, is het LCPS inmiddels drie weken bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s. Het is niet uitgesloten dat er binnenkort ook weer verplaatsingen naar Duitsland zullen plaatsvinden, net als tijdens de eerste golf.

De ziekenhuiscijfers zijn samen met de besmettingsgetallen de belangrijkste indicatoren voor het coronabeleid. Omdat die zich nog altijd niet gunstig ontwikkelen, zal het kabinet dinsdag naar verwachting een aanscherping van de huidige maatregelen bekendmaken.